Stránky

streda 29. júla 2015

Anna Toddová - After Bozk

Všetko čo mu verila zmení jediný bozk!

Tessa je slušne vychované dievča, ktoré randí s milým, spoľahlivým chlapcom. V živote má jasný cieľ, ambície a matku, ktorá dohliada, aby to tak zostalo. Lenže hneď v prvý deň na vysokoškolskom internáte narazí na Hardina, chalana so strapatými hnedými vlasmi, sebavedomým britským prízvukom a s pírsingom v pere a ten jej nabúra všetky ideály, v ktoré dovtedy verila.
Hardin však zďaleka nie je ideál. Je drzý – dokonca až po hranicu krutosti. Vzhľadom na jeho správanie by ho Tessa mala nenávidieť. A aj nenávidí, až kým sa s ním neocitne sama v jeho izbe. Stačí jediný bozk. V jednej chvíli jej Hardin vraví, aká je nádherná, no vzápätí trvá na tom, že pre ňu nie je ten pravý a odstrkuje ju. Napriek svojim bezohľadným spôsobom Tessa pociťuje neodbytné nutkanie preniknúť mu hlbšie pod kožu a pod nánosom lží objaviť skutočného Hardina. 
Tessa má dokonalého priateľa. Prečo sa teda usiluje prekonať vlastnú urazenú pýchu a zbaviť Hardina predsudkov o poctivých dievčatách? Prečo dovolí, aby jej ubližoval?
Žeby v tom bola láska? Tessin život už nikdy nebude taký ako predtým...

Možno ste už túto knihu zaregistrovali, možno o nej ešte neviete, no určite o nej budete v najbližšej dobe veľa počuť. Práve toto dielo v zahraničí spôsobilo úplný bum, pecku a bol by hriech, keby nebol dopriaty aj nám bežným smrteľníkom, ktorý angličtinu príliš nemusíme. Hneď na úvod by som chcela povedať, že sa jedná o FF a pokiaľ poznáte (počúvate) skupinu One Direction, tak ste o nej asi počuli (dokonca sa hovorí už aj o filme). Práve všetky tieto dôvody mali za následok, že som sa fakt tešila. A čo som dostala? 


"Poslúchla som ho, tesne som stisla nohy, aby mi nevidel na nohavičky. Keď si to všimol, uškrnul sa a natiahol ku mne ruky."

Niekto by mohol povedať, že sa jedná len o tuctový príbeh, akých je na pultoch kníhkupectiev asi tak tisíc. Priznám sa, že aj ja som sa toho bála po tom, čo si prečítala anotáciu. Hlavná hrdinka, ktorá má naplánované všetko, myslí si, že jej nič nemôže pokaziť šťastie, chystá sa na vysokú a má toho naj priateľa, až kým nestretne bad boya, ktorý  ju okúzli. A tak prestane veriť všetkému a hľadá cestu v jeho náručí? Jasné, znie to poriadne ošúchane, ale nikdy neviete, čo dokážu niektorí autori urobiť aj so zdanlivo jednoduchým námetom. Pokiaľ písať viete, dokážete aj z niečoho takéhoto spraviť TOP príbeh. Zo začiatku sa  príbeh možno trošku ťahal, ale potom sa všetko zlepšilo. Autorka vytvorila veľmi dobrú New Adultku poriadne nabitú emóciami. Skoro na každej strane sa stalo niečo nové, nepredvídateľné, bola som fakt nadšená. Čo ma mimoriadne v dobrom prekvapilo bolo, ako mi sadli postavy. Prekvapujúce je to najmä pri Tesse, lebo podobné hrdinky zväčša neznášam. Hardin bol debil. Ale roztomilý debil. Takým to dokážete prepáčiť. Sprvu však ich (ne)vzťah bol neskutočne otravný. Práve toto bolo jediné negatívum. Oni dvaja pokope? To bola katastrofa! Prisahám, že som im to vôbec nepriala, len sa hádali, vrešťali, boli tvrdohlaví no úplný taliansky pár. Nikdy sa mi ešte nestalo, že by nechcela, aby hlavné postavy tvorili pár, väčšinou len ochkám a jajkám kedy už. Som úplný maniak na romantiku, no tu ma z toho všetkého bolela akurát hlava. Našťastie sa to neskôr (o dosť neskôr ako by som si priala) prehuplo do niečo iného, pokojnejšej a do celkom chytľavej roviny (pred tým som však prišla o pár vlasov).


"Spomenula som si ako mi Ken povedal, že je do mňa Hardin zamilovaný - táto predstava je rovnako absurdná ako nepravdivá."

Inak nemám absolútne čo vytknúť. Prekvapilo ma, že sa príbeh neťahal a zvládla som ho za pár dní. Nejedná sa totiž o 100 stranovú romancu, ale o vyše 500 stranovú bombu. A to nás čakajú ešte ďalšie diely! Ako polovica ostatných čitateľov aj ja som si myslela, že sa jedná o jednodielovku, nie o sériu, pričom ďalšie diely majú, že vraj, okolo 700 strán. Naozaj som poriadne zvedavá, čo nám ešte prinesú. Anna má rozhodne potenciál. Ako som už spomínala, nečudujem sa, že jej dielko spôsobilo také haló. Naozaj dokázala vytvoriť veľmi pútavú a dobrú zápletku, ktorá nebola naplnená len sexom ako to pri mnohých iných NA knihách býva. Jasné, aká by to bola NA, keby sa tam nevyskytol, ale nie je na každej strane alebo nie je rozpísaný na päť strán. Práve toto považujem za jedno z najväčších pozitív, pretože s tým má veľa autorov/autoriek v dnešnej dobe problém a tak sa mnoho diel mení len na napodobeninu Fifty. After Bozk však medzi ne vôbec nepatrí. Je to naozaj podarené dielko napísané chytľavým štýlom, ktoré mi ukázalo ako dobre sa dá napísať aj pomerne jednoduchý príbeh s poriadnou dávkou romantiky a emócií. 

Keby nebolo tých neustálych hádok a toho ako mi "to" niečo medzi nimi liezlo zo začiatku neskutočne na nervy a občas mi to pokazilo čítanie, dala by som tomuto dielku aj plný počet lajkov. Ten jeden čo chýba si však šetrím na ďalšie diely, ktoré budú hádam ešte lepšie :)

Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem vydavateľstvu Ikar. Knihu si môžete zakúpiť TU :)

6 komentárov:

  1. Na túto knihu sa teším, môžem len závidieť, že ju už máš prečítanú :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vyzerá super, vôbec som nevedela, že sa jedná o FF :P

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja som už túto knihu pozeral, no vyzerá to skôr aké presladené čítanie.

    OdpovedaťOdstrániť