nedeľa 21. decembra 2014

Priznanie tohto muža - J. E. Malpasová

Nastal čas, aby pravda vyšla najavo.

Zámok, miesto, kde sa začala ich vášnivá ľúbostná aféra, zapĺňajú hostia v deň, ktorý by mal byť v Avinom a Jesseho živote najšťastnejším. Ava sa už zmierila s tým, že sa jej nikdy nepodarí divého Jesseho skrotiť – a ani po tom netúži. Ich láska je hlboká a ich spojenie čoraz silnejšie. No keď si Ava myslí, že konečne prenikla tomuto mužovi pod kožu, vynoria sa ďalšie otázky a tie ju privedú k presvedčeniu, že Jesse Ward možno nie je ten, za koho ho považuje. Až príliš dobre vie, ako ju môže dostať za hranice vytrženia... ale doženie ju aj na pokraj zúfalstva? Nastal čas, aby sa tento muž priznal.


Priznanie tohto muža je záverečným dielom série Tento muž, ktorá rozpráva príbeh Avy a Jesseho. Táto séria sa mi ihneď zapáčila a bola som veľmi zvedavá ako tentod iel nakoniec dopadne. Je jasné, že celá séria a najmä teda prvý diel je jedno strašné klišé, ktoré pokiaľ neviete prekusnúť, tak túto sériu ani nezačnite radšej čítať. 

"Otvorila som oči a uvidela som cudzieho muža, ako zazerá na Jesseho."


Aj keď to už vyzeralo tak, že Jesse a Ava budú spolu a v poriadku, že všetko klape ako má, predsa len sa tola som ešte poriadne skomplikuje. Ava a Jesse sú skvelý pár, no musím uznať, že aj keď som si Jesseho obľúbila, na začiatku tohto dielu mi strane liezol a mala som pocit, že ho niekto vymenil. Vôbec som nepochopila tú zmenu jeho správania. Našťastie sa to zhruba od polovice výrazne zlepšila a opäť som im s Avou začala fandiť.

Celkovo sa podľa mňa jedno o dosť akčnú knihu naplnenú mnohým zvratmi a možno trošku (trošku viac) prehnanými scénami. Trištvrtina z nich bola úplne nereálne, neuskutočniteľná a pritiahnutá za vlasy, ale furt to bolo lepšie, ako čítať dvojstranový vnútorný monológ.Okrem toho by som však dala do pozornosti ten koniec. Nechcem vám nič prezradiť a tak len poviem, že to nebolo zrovna to, čo by som čakala alebo chcela. Jasné, nie každá romanticko - erotická kniha musí výlučne končiť romantickým presladeným koncom, ale priznajme si, že to väčšinou k tomu patrí. Preto som zostala (nemilo) prekvapená, keď som sa dopracovala k poslednej stránke a proste . Ach. Radšej si to prečítajte.

"Zobudil ma známy zvuk a tlmené bzučanie mi prezradilo, kde ho nájdem." 

Všetky knihy so sexuálnou tematikou sú hneď považované za klony Fifty a to len za to, že Jamesová sa na trhu objavila skôr. Toto prirovnávanie nemám rada, keďže napríklad séria Tento muž bola podľa mňa napísaná veľmi dobre, mala zaujímavú zápletku a prepracované postavy, ale mnoho čitateľov ju nechce čítať, keďže ju považuje len za akúsi napodobeninu, kópiu Fifty. Chcem vás preto vyviesť z omylu a povedať vám, že aj keď možno Tento muž nie je až taká skvelá séria ako Fifty, určite sa zaraďuje medzi tie najlepšie aké som čítala (čo sa romantikô - erotikô týka). 

Čo sa týka tretieho dielu konkrétne bol veľmi chytľavý, rýchly a knihu som zvládla za jednu noc. S odstupom času mám pocit, že sa až v treťom dieli naše postavy naplno rozvinuli, ukázali svoju tvár a nenechali nás chladnými. Pokiaľ ste voči nim boli predchádzajúce dieli skeptickí a moc ste im nefandili, v tomto dieli si vás určite získajú. Všetky tajomstvá vyjdú na povrchu, všetky nejasnosti sa vysvetlia a ešte sa aj stihnú odohrať nejaké tie zvraty. Myslela som si, že dvojka pre mňa zostane jednoznačne najakčnejšia, ale zjavne som sa mýlila a tretí diel ma prekvapil. Pokiaľ ste ešte nedali tejto sérii šancu, určite je najvyšší čas to zmeniť! Keď som prvý krát uvidela na pultoch túto sériu, mala som z nej tiež strach, ale už po krátkom čase som pochopila, prečo ju zahraniční čitatelia tak vychvaľujú.

"Neodpovedala som mu. Namiesto toho som ho pobozkala na krk a pritúlila sa k nemu ešte tesnejšie."

Nebyť toho konca a Jesseho správania na začiatku knihy zhruba až do polovice, ktorým ma fakt štval, dala by som knihe plný počet lajkov. Tento krát však musím jeden lajk stiahnuť. Túto sériu vám ale určite odporúčam! Určite sa zaraďuje medzi tie lepšejšie :)

Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem vydavateľstvu Ikar. Knihu nájdete TU.      

3 komentáre:

  1. Nečetla jsem knihu ani sérii, i když to nevypadá špatně a ta obálka je kouzelná. Hezká recenze :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Túto sériu úplne zbožňujem. Super recenzia :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Naozaj vydarená séria, presne ako Fifty :)

    OdpovedaťOdstrániť