pondelok 2. septembra 2013

Septembrová knižná výzva

Organizátor : Judit

Rozhodla som sa tento mesiac zúčastniť knižnej výzvy, ktorej organizátorkou je Judit. Podstatou je, že si vyberiete nejakú knihu (možno aj sériu), ktorej ste sa obávali a aj keď sa vám daná kniha páči, nemali ste odvahu sa do nej pustiť. Teraz to však zmeníte.

A akú knihu som si vybrala ? Možno mi teraz ani nebudete veriť, no ešte som nemala česť so sériou Nástroje smrteľníkov. Hriech, že? Preto som sa rozhodla, že im konečne dám šancu, keďže na ne počúvam len samú chválu a dokonca sa dočkali aj filmového spracovania.

Nástroje smrteľníkov nie sú až tak môj štýl, keďže preferujem skôr trilógie a tých šesť dielov ma trochu desí. Nemám rada, keď je séria predelená na kopu častí, pretože musím aj rok čakať kým vyjde ďalší, a potom ešte rok kým zase ten ďalší a tak ďalej.

Cassandra Clare je však v YA literatúre považovaná za úplný fenomén, spisovateľský talent a na jej meno padajú len samé chvály. Naozaj som sa ešte nestretla s nejakou zápornou recenziou, práveže je všetko (až príliš) pozitívne. Nástroje smrteľníkov sa stali bestsselerom rovnako ako Upírska akadémia.

Myslím si, že túto sériu a jej knihy nemusím predstavovať. Zatiaľ vyšli v slovenčine tri diely, no postupne sa prekladajú aj ďalšie. Nezaručujem, že sa mi podarí napísať na túto knihu recenziu v priebehu tohto mesiaca, no budem sa snažiť :) Budem rada ak mi v komentároch napíšete, do akej knižnej výzvy ste sa zapojili vy a či sa aj vy niečoho bojíte.

2 komentáre:

  1. Ja sa tento mesiac na sériu tiež chystám, lebo film bol skvelý :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja si chem určite pozrieť film, dúfam, že som neurobila nejakú velezradu, keď som na ňom nebola v kine :D

      Odstrániť